Šuník: Kvalitu máme, často ale chýba súhra


By Ján Ivančík - Posted on 09 február 2016

„Bohužiaľ, chýbal nám pohyb, streľba a iskra," vraví po nevydarenom reprezentačnom víkende Šimon Šuník pre TOPhbl.sk.

Slovenská reprezentačná dvadsiatka má za sebou sústredenie v českej Plzni, súčasťou ktorého boli i dva prípravné súboje s rovesníkmi spoza rieky Moravy. Nevyšli však podľa predstáv trénerov, ani hráčov. Z prvého odchádzali naši reprezentanti so skolenými hlavami a prehrou 0:3, v nedeľu to bolo dokonca po sedemgólovej nádielke.

„Bohužiaľ, chýbal nám pohyb, streľba a "iskra". Česko má kvalitné mužstvo, ktoré to dokázalo využiť,“ hodnotí pre TOPhbl.sk príčiny víkendových neúspechov Nitran Šimon Šuník.

Program sústredenia bol ale širší a súboje s Čechmi neboli jedinou náplňou cesty zverencov trénera Danka k susedom.

Po príchode do Plzne sme išli na obed a po krátkom oddychu sme nabrali smer hokejbalová hala. Prekvapila nás úroveň haly, ktorá bola veľmi pekná. Po spoločnej rozcvičke a úvodnej taktike sme nastúpili do zápasu,“ opísala program Slovákov pred prvým duelom reprezentačná „sedemnástka“. „Ráno sme hrali 10:00 a boli sme odhodlaní pristúpiť k zápasu aktívnejšie. Myslím si, že sa nám to aj prvé dve tretiny celkom darilo a po 2 tretinách bol stav vyrovnaný 2:2.“

Záver odvety ale jednoznačne patril domácim, a tak sa revanš za nevydarenú sobotu nepodaril.

„K poslednej tretine sme chceli pristúpiť maximálne dôsledne, ale opak bol pravdou a už po pár minútach nám Česi odskočili na rozdiel troch gólov. Na to sme už nedokázali zareagovať. Poslednú tretinu sme si predstavovali úplne inak, no bohužiaľ, nepreniesli sme to na ihrisko. Určite to ale berieme ako veľmi dobrú skúsenosť, ktorá nás len posúva vpred a ukazuje nám aj naše slabiny, keďže medzinárodný hokejbal je v porovnaní s tým ligovým odlišný,“ hľadá i pozitíva neúspešných zápasov Šimon Šuník.

Reprezentačnú dvadsiatku čaká najbližší zraz až v máji. Tam už pôjde do tuhého, pretože svetový šampionát v Anglicku sa nezadržateľne blíži.

„Tento tím kvalitu má, len nám miestami chýbala zohratosť. Verím, že som výkonmi v Plzni nesklamal a dostanem ešte príležitosť. Samozrejme, je mi jasné, že káder sa bude pomaly zužovať a na júnové MS sa dostanú len tí najlepší. Som rád, že sa do nominácie dostali aj moji traja spoluhráči z Nitry. Tréner Marián Gregorík nám na konci zrazu poďakoval za nasadenie a dal do povedomia aj to, aby sme neprestali na sebe makať a zlepšovať sa v klubových zápasoch,“ dodáva Šuník.

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (4 votes)

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
2 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.