Slovensko otočilo súboj s USA a obhájilo titul majstrov sveta!


By TOPhbl.sk - Posted on 28 jún 2015

ONLINE PRENOS, VIDEO: Slovenskí reprezentanti vybojovali na MS 2015 v Zugu zlato.

Slovensko je po dvoch rokoch opäť zlaté! Rozhodla o tom finálová bitka proti USA, v ktorej sa Slovákom podarilo revanšovať Američanom za nevydarený duel v základnej časti. Drámu tentoraz rozuzlil dvojgólový Boris Oravec.

Slováci nezačali vôbec zle, že keď už v 2 min. dokázal Beniač uniknúť americkým obrancom a prekonal súperovho gólmana. Radosť ale trvala iba pár sekúnd, pretože Hackett vypálil na Petríka ranu spoza obrancu a vyrovnal na 1:1. V 8. min putoval na trestnú lavicu Oravec za nedovolené bránenie, avšak posedel si iba necelú minútu. Housser vypálil na Petríka tvrdý projektil, ktorý stečoval Daugherty a loptička si našla cestu do siete - 1:2. Američania dokázali do konca tretiny udrieť ešte raz. Colcorda v 12. min využil Bujdákovo vylúčenie pár sekúnd pred jeho koncom, keď obišiel našu obranu, položil si Petríka a skóroval - 1:3.

Od druhého dejstva však naši prebrali iniciatívu a boli lepším tímom. V 21. min zachytil Slovák rozohrávku súpera, vyzval do behu Škultétyho, ktorý sa neulakomil a krásne našiel Beniača. Jeho zakonečenie však nebolo presné. Následne sme nevyužili dve presilové hry, avšak v 28.min Oravec nekompromisne nabehol spoza bránky pred súperovho gólmana a nedôrazne pokrytý pretlačil bekhendom loptičku za Rethaga.

V tretej tretine sme hrali hneď v úvode presilovú hru, avšak do vyloženejšej príležitosti sme sa nedostlai. V 37. min Oravec ukoristil rozohrávku súpera a zvolil strelu, ktorá však neuspela. Bez gólovej odozvy zostalo aj Kollárovo zakončenie po vynikajúcej práci Rampáčka o minútu neskôr. Už radostnejší bol Minárik, keď v 38. min prudkým švihom spoza modrej prekvapil amerického brankára a vyrovnal na 3:3.

V predĺžení boli šance na oboch stranách, keď najprv neuspel Oravec, následne ani Housser. Naši mierne poľavili a USA sa dostali do troch pekných streleckých pozícii. Nebolo im to ale nič platné, pretože Petrík bol pozorný. V 57. min vyšlo našim chlapcom buly, takmer od modrej napriahol Oravec a stal sa hrdinom svetového šampionátu - 4:3 pp.

Slovensko sa tak raduje zo zisku tretieho zlatého kovu, celkovo sme z jedenástich svetových šampionátov neodchádzali ani raz bez medailového úspechu. Navyše, slovenská družina dokázala obhájiť prvenstvo spred dvoch rokov.

Výsledok semifinále MS muži A-kategória, nedeľa 28. jún 2015:

18:00  Slovensko 4:3 (1:3,1:0,1:0 - 1:0) pp USA

Góly: 2. Beniač (Slovák, Blahut), 28. Oravec, 38. Minárik (Maděra), 57. Oravec – 2. Hackett (Haynes), 9. Daugherty (Hildreth, Housser /PP), 12. Colcord (Haynes, Schlegel /PP)

Zostavy:

Slovensko: Petrík (Komenda) – Blahut, Danko, Minárik (C), Doskočil, Káčer, Titka, Bujdák, Mikéska – Slovák, Ladiver, Beniač, Rampáček, Frkáň, Škultéty, Martinusík, Ecker, Kollár, Rímsky, Oravec, Hrivnák, Maděra, Teplický

USA: Rocha (Rethage) – Pruitt, Zimmick, Molitierno, Colcord, Hildreth (C), Liebers, Caron – Daugherty, Trapani, Esposito, Sullivan, Caba, Ruiz, Petito, Herschk, Wilson, Gregory, Schlegel, Haynes, Hackett, Housser, Merchant

Vylúčenia: 4:3 Rozhodovali: Boháček, Wahbi Divákov: 4741

Prehľad doterajších umiestnení Slovenska na MS:

1996 Bratislava (3), 1998 Litoměřice (2), 1999 Zvolen (1), 2001 Toronto (3), 2003 Sierre (3), 2005 Pittsburgh (2), 2007 Ratingen (3), 2009 Plzeň (3), MS 2011 Bratislava (3), 2013 St. John´s (1), 2015 Zug (1)

V spolupráci s onlajny.eu vám prinášame online prenos zo stretnutia:

foto, video: zug2015.com

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (1 vote)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.