Slováci po dvoch triumfoch nad Indiou a Fínskom bojujú o tretie víťazstvo proti Grécku.

Slovenskí reprezentanti uspeli aj do tretice, keď zdolali Grécko rovnakým rozdielom ako predtým Indiu a Fínsko - 3:1. Naši reprezentanti si tak gólmi Pijáka, Martinusíka a Rampáčeka zabezpečili postup priamo do semifinále. 

Stretnutie sa pritom nevyvíjalo v náš prospech, keď Gréci strelili počas presilovej hry v desiatej minúte úvodný gól stretnutia. Na vyrovnanie sme čakali až do 22. min, keď Piják po kombinácii s Tupým dostal loptičku do gréckej siete. V závere rozhodlo skalické duo Martinusík, Rampáček, ktoré v priebehu dvoch minút rozhodlo o stave stretnutia.

Slováci majú teraz dva dni na oddych a regeneráciu po troch súbojoch v priebehu troch dní.

Výsledok tretieho zápasu slovenských reprezentantov na MS v Pardubiciach:

03.06.2017 21:30 Slovensko 3:1
(0:1,1:0,2:0)
Grécko sk. A1

Góly: 22. Piják (Tupý), 37. Martinusík, 38. Rampáček (Martinusík, Kollár) – 10. Pitsikoulis

Zostavy:

Domáci: Petrík (Glevaňák) – Titka, Zelenka, Minárik, Káčer, Blahút, Bujdák, Tupý – Rampáček, Martinusík, Kollár, Hrivnák, Beniač, Maděra, Oravec, Teplický, Slovák, Škultéty, Lipták, Svitana, Božík, Piják

Hostia: Bitsakis (Vrettis) – Adamou, J. Barbas, Goulakos, Hinios, Pinios, Rompotinos, Tzaferis – Alvo, Argiris, E. Arkalis, P. Arkalis, M. Barbas, R. Barbas, Giannoumis, Kakivelos, Karvouniaris, Klitrinos, Kuzmarski, Pitsikoulis, Romano, Vagenas

Rozhodovali:

Najlepší hráči: Blahút /SVK/ - Vrettis /GRE/

Jozef Ďuris (tréner Slovensko): "Bol to nesmierne náročný zápas. Paradoxne, začali sme ho zle, v predošlých dueloch hrali chalani prvé tretiny lepšie. Dnes boli nejakí zaspatí, neviem, čím to bolo spôsobené, možno neskorou hodinou štartu toho zápasu. Po prvej tretine sme si v kabíne povedali tvrdšie slová, na chalanoch boli vidieť, že chcú ten zápas otočiť. Druhá tretina bola perfektná, Grékov sme už k ničomu nepustili. Pomohol nám gól, ktorý v presilovke strelil Lukáš Piják. V poslednej tretine sme už hru ovládali a po chybe gréckeho brankára, ktorý inak chytal veľmi dobre, sme v oslabení ten zápas otočili."

Stanislav Petrík (brankár Slovensko): "Gréci v prvých dvoch tretinách mali málo gólových šancí, v prvej tretine, tuším, vystrelili len dvakrát. Pri tom góle v presilovke som chcel v bránkovisku spraviť zákrok, ale stál tam grécky hráč, čo však nebolo nijako posúdené. Tá strela sa ešte odrazila od hráča, rovnako ako včera sme dnes dostali smolný gól. Našťastie sme však zabojovali a otočili výsledok. Presne toto sú situácie, ktoré takéto mužstvo musí zvládnuť. Keď chceme ísť čo najďalej, musíme si z toho zápasu vziať len tie dobré veci. Dnes sme však ukázali, že máme vnútornú silu, aby sme dokázali otočiť zápas."

John Adamou (asistent kapitána, Grécko pre oficiálny web turnaja): "Toto bol zatiaľ náš najlepší zápas na turnaji. Proti Kanade sme odohrali náročné stretnutie, po ktorom sme proti Indii nemali veľa síl. Teraz sa musíme sústrediť na Fínsko."

Tabuľka Muži A1
#KlubZVVPPPPskóre+/-B%forma
1.Slovensko4400012 : 3912100
2.Kanada4210119 : 712867
3.India420028 : 12-4650
4.Grécko410128 : 10-2433
5.Fínsko400043 : 18-1500