Slovensko na úvod zvíťazilo nad Českom, ťažký vstup do generálky vyšiel podľa predstáv


By TOPhbl.sk - Posted on 20 február 2015

Na začiatok miniturnaja troch krajín v Gajaroch sa Slovensko stretlo s výberom Česka. Prinášame vám online prenos zo súboja.

Slovensko vstúpilo do turnaja troch krajín v Gajaroch pravou nohou, keď v nervydrásajúcom súboji zdolalo Českú republiku 3:2.

Domáci začali aktívne a prejavilo sa to už vo štvrtej minúte, keď po kombinácii Hrivnáka, Kollára zakončoval Ladiver. Aj úvod do druhej tretiny našim reprezentantom vyšiel, keď sa už v 19. min presadil Lajčiak. Nasledovala ale séria vylúčení a zníženie od Průchu. Na trestnú lavicu potom putoval Varga, Božík a Lajčiak a v podstate celé druhé dejstvo odohrali Slováci v oslabení. Aj záverečné dejstvo bolo riadne napínavé. Česi sa dokázali gólovo dorovnať Slovensku, keď sedem minút pred koncom tretej tretiny vyrovnal Kruček vo vlastnom oslabení. Nasledovala ale rýchla odpoveď domácich z hokejky Džupinu a hoci Česko čoskoro vyrovnalo, gól nebol uznaný pre posunutú bránku. V závere Slovensko ustálo tlak rivala, a tak sa na úvod teší zo zaslúženého triumfu.

Slovensko 3:2(1:0,1:1,1:1) Česko

Góly: 3:29 Ladiver (Hrivnák, Kollár), 18:29 Lajčiak, 42:41 Džupina (Božík, Varga) - 20:50 Průcha, 38:31 Kruček (Wróbel)

Zostavy:

Slovensko: Petrík, Bratina - Minárik (C), Káčer, Bujdák, Zelenka, Danko (A), Džupina, Kromka, Blahút - Takáč, Vavro, Teplický, Lajčiak, Maděra, Ecker, Ladiver (A), Hrivnák, Kollár, Martinusík, Rampáček, Frkáň, Božík, Varga

Česko: Kráčina, Šimara - Příhoda, Růžička, Slanec, Blaško, Kudela, Pospíšil, Krejčí - Kejř, Kruček, Kubeš, Bacovský, Štěpánik, Hnízdil, Špaček, Wróbel, Prucha, Střecha, Lux, Roušal

Rozhodovali: Kralovič - Slezák

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (1 vote)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
6 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.