Ďurkech: Najväčší úspech v živote


By Ján Ivančík - Posted on 16 júl 2016

Nezastavila ich ani zlá strava. S najlepším strelcom MS U20 Lukášom Ďurkechom.

Tri slovenské výbery bojovali vo finále v anglickom Sheffielde proti kanadským rovesníkom, avšak šťastie sa usmialo iba na jeden z nich. „Dvadsiatka“ je opäť zlatá a naši najstarší juniori tak aspoň čiastočne oplatili sklamanie i pre mladších reprezentačných kolegov.

„Vo finále proti Kanade sme cítili obrovskú motiváciu. Porazili nás v základnej časti a veľmi sme im to chceli vrátiť. Navyše nám bolo ľúto chalanov z U16 a U18, ktorým finále nevyšlo. Mali sme preto ešte väčší zápal, aby sme aspoň my vyhrali,“ opisuje predfinálové pocity pre TOPhbl.sk Lukáš Ďurkech.

Napokon to vyšlo a Slováci zdolali zámorského súpera v samostatných nájazdoch. Vytryskla tak nefalšovaná vlna radosti.

„Oslavy prebiehali vo veľkom štýle. Či už priamo na ploche po zápase alebo v šatni a večer v meste. Pokračovali aj na druhý deň počas cesty. Na trajekte z nás mali zrejme riadnu zábavu,“ usmieva sa sedemgólový strelec Slovenska.

Finále tak nezaostalo za vysokými očakávaniami a záverečná bitka ponúkla riadnu hokejbalovú drámu.

„Kanaďania hrali výborne. Vedeli si to prihrať a boli rýchli,“ konštatuje Ďurkech. Na margo súpera, ktorý ho výkonnostne prekvapil v negatívnom zmysle poznamenáva: „Od Čechov som čakal viac.“

Nájazdy sú vždy lotériou. Ukázalo sa to aj tento rok, keď z dvoch finálových pokusov vyšiel úspešne iba ten v kategórii U20.

„Hlavou mi v tých chvíľach behalo naozaj všeličo. Rozmýšľal som nad tým, či sa nám to podarí alebo nie. Modlil som sa ale, aby to vyšlo. Toto je naozaj najmä o šťastí. Priklonilo sa na našu stranu a keď dal Bednarčík gól, už som vedel, že Surák to vychytá a sme majstri sveta. To sa, chvalabohu, aj stalo,“ usmieva sa dnes už novopečený svetový šampión v kategórii do dvadsať rokov.

Británia nie je typickým hokejbalovým miestom, no napriek tomu na ostrovoch juniorský hokejbal v posledných rokoch výrazne napreduje. Organizácia svetového šampionátu tomu mala významne napomôcť.

„Myslím si, že v tomto smere bolo trošku na čom zapracovať. Mali sme napríklad hroznú stravu, povedal by som priam až katastrofálnu. Nemali sme šatňu a museli sme si veci nosiť na hotel. To boli značné mínusy,“ dodáva Lukáš Ďurkech, ktorý titul majstra sveta kladie na najvyššiu priečku medzi svojimi doterajšími úspechmi.

foto: facebook HBK PROTEF Považská Bystrica

Vaše hodnotenie: None Priemer: 3 (2 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
9 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.