Čulen verí, že mu po vydarenej sezóne majstrovstvá sveta neuniknú


By Ján Ivančík - Posted on 05 máj 2016

"Aj keď sme z celého Slovenska, vytvorili sme skvelú partiu a na ihrisku sme nechali všetko," znie recept na úspech od Mateja Čulena.

Gajarskí mladíci sa nenechali zahanbiť ani tento rok a do vitríny trofejí im pribudla ďalšia cenná trofej. Tento rok sa o ňu postaral výber do šestnásť rokov, v drese ktorého žiaril aj Matej Čulen. Ten si k zlatu z kategórie U14 pridal ďalšiu medailu so zlatýmleskom.

„V obidvoch kategóriách bola cesta za titul veľmi ťažká, ale myslím si, že v extralige U16 bola o čosi náročnejšia a súťaž bola viac vyrovnaná. Až do posledného zápasu sme titul nemali jasný ako v U14. Teraz sme museli dúfať, že Košice prehrajú jeden zápas, čo sa napokon aj stalo. Aj tu sa potvrdila vyrovnanosť tímov v súťaži,“ hovorí pre TOPhbl.sk čerstvý majster Slovenska v kategórii U16.

Oba tituly teda boli náročne vybojované a cesta za nimi bola tŕnistá. Je možné vybrať, ktorý z nich má väčšiu hodnotu?

 „Oba si cením rovnako, aj keď jeden bolo ťažšie vybojovať. Čo sme si ale v U14 nahrali na začiatku sezóny, to sme museli, naopak, v U16 na konci ťažko vybojovať a dúfať že nám iné mužstva pomôžu,“ hodnotí líder produktivity gajarskej „šestnástky“.

Ten po vydarenej ceste vydláždenej zlatom uvažuje i nad blížiacim sa svetovým šampionátom.

„Nepovedal by som, že moje boli nejaké skvelé výkony. Iba vďaka všetkým hráčom a realizačnému tímu sme dokázali získať titul. Ja som len robil svoju úlohu, akú som mal v tíme. Dúfam ale, že sa dostanem do reprezentácie a pocestujem do Sheffieldu na majstrovstvá Sveta a obhájime tam zlato,“ zaželal si Čulen.

Nuž a ako znie gajarský recept na úspešnú sezónu? „Šli od zápasu k zápasu, vždy sme sa sústredili len na ten najbližší zápas. Hlavne sme sa zišli parádna partia. Aj keď sme po „skupinách“ a každý býva niekde inde (ako napríklad dvaja zo Skalice, dvaja zo Žiliny, desiati z Bratislavy, štyria zo Senice a jeden z Banskej Bystrice), tak sme vytvorili parádny kolektív. Dali sme do každého zápasu maximum, nechali srdce na ihrisku a dokázali sme zvíťaziť v lige.“

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (2 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
2 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.