České finále má grády, Čičatka hovorí o svetovej elite


By Ladislav Kováč - Posted on 25 máj 2015

"Vo finále očakávam veľmi dobrý hokejbal, pretože sa stretne to najlepšie čo je k dispozícii v českom hokejbale a trúfam si povedať, že i vo svetovom," vraví kouč Vlašimu Václav Čičatka.

V českej CCM extralige sa podľa predpokladov do finále prebojovali víťazi posledných šiestich ročníkov. Dvojnásobný majster ČR (2012, 2013) a aktuálny víťaz základnej časti HBT Vlašim vyzve obhajcu trofeje Alpiq Kladno. Medzi klubmi panuje zdravá rivalita a vo vyraďovacej časti na seba narazia po tretíkrát. Vlani v semifinále a vo štvrťfinále 2011 bolo úspešnejšie Kladno a v oboch prípadoch vyhralo sériu 3:1 na zápasy. 

Finále odštartovalo v sobotu 23. Mája, hodinu popoludní vo Vlašime, ktorá hrá domáce zápasy v play-off na mestskom zimnom štadióne s umelým povrchom. Úvodný duel finálovej série odvysielala česká televízia v priamom prenose na ČT Šport. 

"Od začiatku tvrdili odborníci, že extraliga je veľmi vyrovnaná, ale počas sezóny sa ukázalo, že bola viac-menej o štyroch tímoch, ktoré na tom boli dobre. Najvyššie z nich boli Vlašim a Kladno, čo sa potvrdilo vo vyraďovacích bojoch, keď oba tímy vyhrali štvrťfinále a semifinále 3:0. Oba mančafty sú absolútne niekde inde ako ostatné tímy, Extraliga je tento rok o tom, či vyhrá Vlašim alebo Kladno. Vo finále očakávam veľmi dobrý hokejbal, pretože sa stretne to najlepšie čo je k dispozícii v českom hokejbale a trúfam si povedať, že i vo svetovom. Bude to vyrovnané a uvidíme ako to dopadne. So súperom sa poznáme navzájom veľmi dobre a kádre sa moc nezmenili. Vieme ako Kladno hrá a v týždni sme sa snažili na sériu dobre pripraviť. Nastupujeme proti obhajcovi titulu, víťazovi svetového pohára a tímu, kde je veľa reprezentantov. Nevstupujeme do finále ako favoriti, ale samozrejme, chceme titul vyhrať. V zápasoch bude záležať na maličkostiach, pretože sa veľmi dobre poznáme. Rozhodne momentálna forma najlepších hráčov, brankárov a kto urobí menej chýb," povedal pred prvým finálovým duelom pre Benešovský denník tréner Vlašimu Václav Čičatka mladší, ktorý v posledných štyroch sezónach doviedol svoj tím po tretí krát do finále. 

Pred úvodným buly sa na klubovom webe štvornásobného majstra ČR vyjadril aj kouč Alpiqu Kladno. 

"My sa tešíme, že sme po roku zase vo finále. Zodpovedá aj to, že sa stretnú dve dlhodobo najlepšie mužstvá súťaže. Čakajú nás nesmierne ťažké zápasy a keď chceme uspieť, musíme veľa bojovať. Každopádne to bude vyrovnaná bitka, ale skončiť môže už po troch zápasoch alebo takisto až v tom piatom. Nedá sa to odhadnúť. My sa však budeme spoliehať na náš osvedčený štýl hry," povedal Drahomír Kadlec, ktorý je pri kormidle od sezóny 2006/07 a s mužstvom sa prebojoval do šiesteho finále českej extraligy. 

Výsledky 1. zápasu finále  CCM Extraligy:

HBT Vlašim - HBC Alpiq Kladno   4 : 3  (1:1 0:1 3:1) 
Góly: 9. Wróbel, 32. Rímsky, 38. Střecha, 44. Wróbel - 8. Příhoda, 17. Dedič, 33. Štěpaník 

vylúčení: 4:5    presilovky: 1:1    oslabenie: 0:0    diváci: 327    stav série: 1:0 

Výsledky 2. zápasu finále CCM extraligy:

HBT Vlašim - HBC Alpiq Kladno   0 : 2  (0:1 0:1 0:0) 
Góly: Příhoda, Schnaubelt 

vylúčení: 8:7    presilovky: 0:1    oslabenie: 0:0     rozhodovali: Boháček, Prudík 327    stav série: 1:1

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (3 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
12 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.