Česi si pred svetovým šampionátom veria


By Ján Ivančík - Posted on 16 máj 2011

“Majstrovstvá sveta sú tou najvyššou métou, ktorú môže hráč v tomto športe dosiahnúť, a preto aj tak pristupujeme k samotnému turnaju,” povedal vedúci českého tímu Adam Karnet.

 

 

Česko v týchto dňoch žilo hokejom. Reprezentácia našich susedov vyhrávala jeden zápas za druhým a bola na najlepšej ceste obhájiť majstrovský titul. Premožiteľa našli Česi až v semifinále, a tak sa museli uspokojiť iba s bronzom, ktorý získali víťazstvom nad Ruskom.

O mesiac neskôr, presne na tom istom mieste, len na tvrdom povrchu a s oranžovou loptičkou budú majstrovský titul obhajovať českí hokejbalisti. Aj keď si uvedomujú, že to vôbec nebude ľahké, v bojoch o medaily by určite chýbať nechceli. Podľa slov vedúceho tímu Adama Karneta by boli alibisti, keby tvrdili, že ich cieľ je nižší ako obhajoba zlata.

“Majstrovstvá sveta sú tou najvyššou métou, ktorú môže hráč v tomto športe dosiahnúť, a preto aj tak pristupujeme k samotnému turnaju,” povedal Adam Karnet. Nič nenechávajú na náhodu a ich príprava na blížiace sa majstrovstvá sveta prebiehala počas celej sezóny. Okrem tréningových sústredení, sa zúčastnili medzinárodného turnaja Pilsen Cup a v marci si zmerali sily v dvojzápase so slovenskou reprezentáciou. V týchto dňoch vyrcholí v Čechách domáca ligová súťaž a tiež sa bude hrať finale Českého pohára. Po týchto akciách sa stretne česká reprezentácia na záverečnom sústredení, v rámci ktorého ešte odohrajú jedno prípravné stretnutie.

Českí hokejisti v Bratislave titul neobhájili, tak sa nechajme prekvapiť, či športové šťastie bude viac naklonené na strane českých hokejbalistov a či na štadióne O. Nepelu zaznie “Kde domov muj” ako posledná hymna majstrovstiev sveta.

Vaše hodnotenie: None Priemer: 1 (1 vote)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
16 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.